ISOLATIEWERKEN

Er staan veel huizen waarbij nog geen isolatiewerken zijn uitgevoerd, meer dan je denkt. Vooral bij de echt oude panden kan er op dat gebied nog veel verbeterd worden. Voor de jaren twintig van de vorige eeuw hield men bij het bouwen van huizen nog geen rekening met isoleren. Er werden dan ook geen spouwmuren meegenomen in de bouw. Mensen die een historisch pand willen laten isoleren, moeten dan ook genoegen nemen met gevel- vloer of dakisolatie.

Jarendertigwoning
Woningen uit een iets recenter bouwjaar zijn daar wel in voorzien. Neem nou zo’n jarendertigwoning. Razend populair. En de isolatiemogelijkheden zijn legio. Heb je een pareltje op de kop getikt waar alle originele elementen nog behouden zijn gebleven omdat er nooit wat aan verbouwd is, dan is de kans ook groot dat er geen isolatie is aangebracht. Het beste is om dan de hulp van een erkend bedrijf in te roepen. Zij zullen een nauwgezet onderzoek uitvoeren naar de conditie van de muren, de ligging, et cetera en zo tot de beste isolatieoplossing voor jouw woning komen.

Wat is er mogelijk?

Isolatiewerken zijn uit te voeren in kruipruimtes, onder vloeren, tegen muren (zowel aan de binnen- als buitenkant), tegen daken (zowel platte daken als zolderingen) en tussen de muren, ook wel spouwmuurisolatie genoemd. De laatste genoemde vorm van isolatie is toe te passen met verschillende soorten materiaal. Kies je voor pur dan ben je verzekerd van goed ademende muren, laat je steenwol inbrengen, dan kun je rekenen op een perfecte geluiddemping. Welk materiaal je ook voor ogen hebt, het is het beste om de isolatiewerken te laten uitvoeren door een expert. Het is immers niet zo eenvoudig als het lijkt. Allereerst moeten de in de muren te boren gaten op de juiste plek zitten en ten tweede moet je precies weten waar het materiaal moet komen. Een professional als Isolatiewerken JK neemt deze lastige klus voor je uit handen.