COMPOSIETvakman.be

Bent u gericht op zoek naar een raamdorpel op maat, dan bent u bij COMPOSIETvakman.be aan het juiste adres. Bij ons vindt u een gerichte collectie raamdorpels – zowel schuin als vlak – van arduin & graniet. Voor welk type, materiaal & afwerking u uiteindelijk ook kiest, bij ons vindt u altijd een passende raamdorpel! Iedere dorpel wordt – in eigen zagerij – op maat vervaardigd, zorgvuldig afgewerkt en snel geleverd. Wij vertellen u onderstaand graag wat meer over het verschil tussen een schuine & een vlakke variant:

COMPOSIETvakman.be

Vlak of schuin?

Een schuine raamdorpel met opkant van Belgische blauwe steen (arduin) betreft een ’traditionele waterkering’ die – naast heel mooi – vooral ook erg functioneel is. De schuine zijde zorgt voor een optimale afwatering, zeker in combinatie met het waterhol (druiphol) aan de onderzijde van de raamdorpel, waardoor het water aan de onderkant niet naar de gevel terug kan lopen. Met deze raamdorpel zorgt u, naast een mooie afwerking van uw gevel, voor een optimale bescherming & afsluiting tegen water. De afgeschuinde / aflopende raam lekdorpel is de meest gebruikte raamdorpel, zeker in het geval van nieuwbouw. Houdt er rekening mee dat deze veelal ‘in de muur’ geplaatst wordt, vandaar dat deze standaard geleverd wordt met alleen de lange zijde en de helft van beide korte zijde afgewerkt.

Ook kunt u kiezen voor een vlakke dorpel. Aan de onderzijde is deze ook voorzien van een waterhol. Daarnaast kunt u bij COMPOSIETvakman.be kiezen voor een vlakke buitenvenstertablet met of zonder losse oplijmstrip. Deze is bedoeld om op de achterzijde van de vlakke raamdorpel te verlijmen, vergelijkbaar met de ‘massieve’ opkant van de afgeschuinde raamdorpels. Deze ‘losse opkant’ zorgt ervoor dat ook aan de bovenzijde geen water achter de dorpel (in de gevel) terecht kan komen. De losse opkant is 2×2 cm dik en wordt altijd los geleverd, in dezelfde lengte als de raamdorpel. Houdt ter rekening mee dat deze los wordt geleverd, u dient deze zelf nog te verlijmen.

Wat uw wensen ook zijn, altijd een passende buitenvensterbank bij COMPOSIETvakman.be; De online specialist in maatwerk composiet & natuursteen!