Wanneer we praten over kunstuitleen is dit voor de meeste mensen onbekend, het is in principe redelijk simpel. Je kunt een bepaald kunstwerk huren voor een bepaalde prijs per maand, van dit bedrag wordt er een maandelijkse tegoed opgebouwd. Wanneer je later dus een kunstwerk wilt gaan aankopen krijg je hier korting op. Je koopt bijvoorbeeld een een kunstwerk met een waarde van 1000 euro waar je 20 euro per maand voor betaald, hiervan spaar je dan 10 euro voor de aankoop.

Kopen of ruilen 

Het mooie aan kunst lenen van De grootste kunstgalerie van de Benelux is dat je zelf de touwtjes in handen hebt. Wanneer je een kunstwerk wilt ruilen omdat je iets anders op het oog hebt wat je veel mooier vindt, zelfs dan blijft je spaartegoed bestaan. Je kunt dit spaartegoed ook gewoon verder opbouwen met het nieuwe spaardeel van het nieuwe kunstwerk. 

Voordelen van kunstuitleen

Ook kiezen mensen vaak voor kunstuitleen omdat het meerdere voordelen met zich mee brengt, hier een aantal voordelen die je bij kunstuitleen hebt:

  • Je hoeft geen inschrijfgeld te betalen of een maximaal huurtermijn te nemen
  • Je kunt in elk geval je kunstwerk omwisselen of aankopen
  • Je betaald in termijnen per maand en je spaar tegelijk geld om een kunstwerk aan teschaffen 
  • AbrahamArt bezorgt gratis door heel de Benelux en hebben mensen werken die gespecialiseerd zijn is het deskundig ophangen van het kunstwerk

Advies aan huis

Het is natuurlijk moeilijk om een duur kunstwerk te beoordelen terwijl die niet in je eigen huis staat. Dit is geen probleem bij abrahamart, je kunt hier namelijk een proefplaatsing nemen waarbij je dus precies kunt zien of het kunstwerk in je huis past. Je kunt allerlei verschillende kunstwerken uitkiezen bijvoorbeeld van Christiaan Lieverse, ze komen dan naar je huis toe en hangen het kosteloos voor je op. Zelfs als je alle kunstwerken niet vind bevallen nemen ze gewoon weer alles mee terug.