Bij de nieuwste trends omtrent raambekleding voor het najaar zou je kunnen denken aan slimme raamdecoratie. Deze vorm van raambekleding is verbonden aan het internet. Wanneer je gebruik maakt van slimme raamdecoratie, dan kun je deze van een afstand bedienen. Het bedienen kan via een app gedaan worden. Het is mogelijk om de app te installeren. Dit kun je op een smartphone of een tablet doen. Op deze manier is het mogelijk om het overal met je mee te dragen. Bij het gebruik van de app is het essentieel dat het apparaat voorzien is van internet. Alleen dan is het mogelijk om de raamdecoratie te bedienen (van afstand). Bij de slimme raamdecoratie heb je verschillende soorten. Zo heb rolgordijnen, elektrische gordijnen en jaloezieën. Deze verschillende soorten raamdecoraties kun je in verschillende bedrijven treffen en aanschaffen. Een voorbeeld hiervan is het bedrijf Poweredblinds. Wanneer je behoefte hebt aan meer informatie, dan zou je contact kunnen opnemen met het bedrijf. Ook is het mogelijk om de website van Powerblinds België raad te plegen. 

Slimme raamdecoratie

Slimme raamdecoratie wordt steeds populairder in Nederland en België. De producten werken op bepaalde input. Op deze manier hoef je niet meer om te kijken naar de producten. Slimme producten worden dan ook pas slim genoemd wanneer deze producten in staat zijn om op basis van bepaalde input zelf te werken. De raamdecoratie is niet volledig slim. Dit komt doordat je bij de bediening van zo een product gebruik maakt van een app. Op deze manier moet je dus wel de raamdecoratie inschakelen of juist uitschakelen. Het bedienen van deze raamdecoratie wordt op deze manier wel makkelijker. Toch werkt niet volledig zelfstandig. 

Elektrische gordijnen

Elektrische gordijnen zijn erg duurzaam. Wanneer je gebruik maakt van elektrische gordijnen dan wordt de kans op schade verkleind. Dit komt doordat je de bediening niet meer handmatig doet. Je kunt door middel van de bediening ervoor zorgen dat er natuurlijk licht binnen het uit komt vallen. De bediening gaat erg makkelijk. Dit wordt gedaan met een druk op de knop.