thermo ayous bij HOUTvakman.be

U vindt een unieke & uitgebreide collectie thermo ayous bij HOUTvakman.be: zowel voor een stijlvolle gevel als een luxueus terras! Ayous is een zeer luxe thermowood houtsoort met nauwelijks (k)noesten en een warme kleurtint. We vertellen u natuurlijk graag wat meer over deze bijzondere houtsoort, over thermisch modificeren en over onze collectie!

Ayous

Thermisch gemodificeerd ayous betreft verduurzaamd hout speciaal geschikt voor buitengebruik. Hierbij kan het hout ook voor diverse toepassingen gebruikt worden, maar er wordt veelal voor gekozen in het geval van ‘zichtwerk’. Naast duurzaam (klasse 1, +25 jaar) is thermo ayous vooral ook erg mooi, waarbij de geelachtige kleur een stuk donkerder & warmer oogt. Het hout is sterk, duurzaam, stabiel & mooi: niet voor niets enorm populair. Bijkomend voordeel is het feit dat thermo ayous onbehandeld gebruikt kan worden en hierbij prachtig vergrijsd. 

Onze collectie

Niet voor niets vindt u bij www.houtvakman.be een uitgebreide collectie thermowood rabat van ayous hout, speciaal geschikt voor gevelbekleding. Het stabiele & “droge” hout is geschikt voor diverse toepassingen buitenshuis en dit vertaalt zich naar een uitgebreide collectie rabatplanken voor zowel gevel als terras. Allereerst bieden wij uiteraard de “standaard” planken, latten & balken, zowel geschaafd als fijnbezaagd / ruw. Maar onze collectie rabat is enorm divers. Onze planchetten worden veel gebruikt voor de opbouw van wandjes, maar kan ook als dakbeschot toegepast worden. Bent u op zoek naar het juiste hout voor een bijzondere gevelbekleding, luxueus terras of een luxueuze schutting of poort, dan is de kans groot dat u slaagt. U heeft de keuze uit diverse rabatplanken, zowel met tand & groef verbinding, met overlap of “open”, zoals het rhombus & b-fix profiel. Altijd het juiste ayous hout voor uw nieuwe buitenproject dus!