Wat zo leuk is aan een cinema wall op maat laten maken, is dat je volledige vrijheid hebt in het uiterlijk en de afwerking. Je kunt je cinema wall bekleden met ontzettend veel verschillende materialen. Van natuursteen tot hout en van verf tot krokodillenleer, noem het maar op. De mogelijkheden zijn eindeloos. Hier volgen een aantal voorbeelden die je kunt gebruiken al inspiratie voor het bekleden van je eigen cinewall.

Cinema wall op maat met betonpanelen

Door het gebruik van extra dunne betonpanelen genaamd Beton Ciré, kun je een prachtige bekleding voor je cinewall maken. Je maakt je cinema wall op maat helemaal af met deze eenvoudige, maar stoere uitstraling. Daarnaast geeft het je woonkamer een industrieel karakter. Heb je bijvoorbeeld een minimalistisch zweeds interieur, dan past deze optie perfect bij jouw cinewall. Een ander voordeel is dat deze bekleding vrij goedkoop is en gemakkelijk te plaatsen zijn. Deze optie is dus een goed idee als je de bekleding zelf wilt installeren en geen professionals inhuurt.

Ga voor luxe bekleding van je cinema wall.

Door het gebruik van leer creëer je een luxueuze uitstraling. Leer is te verkrijgen in verschillende soorten, kleuren en patronen. Ook bestaan er leren wandtegels waardoor je creatieve en speelse patronen kunt creëren. Ga je voor leer, kies dan iets wat bij de rest van je interieur past. Heb je bijvoorbeeld een bruine leren bank, laat dit dan ook terugkomen in je cinewall, zodat het een mooi geheel is. Ben jij meer op zoek naar een klassieke uitstraling net als de oude Grieken? Dan is marmer de perfecte keuze voor jou cinewall. Net als in de Griekse oudheid straalt marmer klasse en stijl uit. Het rijke materiaal geeft je woonkamer een extreem luxe uitstraling. Heb je een kleiner budget dan is het mogelijk om voor kunststof marmer te gaan. Natuurlijk mis je dan wel dat echte luxe gevoel, maar het ziet er nog steeds erg mooi uit! Daarnaast kun je kiezen voor marmer in een ander kleurtje, zoals zwart, oranje of bruin. Er zijn ook verscheidene patronen mogelijk. Kijk dus goed naar wat er past bij de rest van jouw interieur. 

Hout geeft een natuurlijke en rustieke uitstraling

Heeft jouw woonkamer veel natuurlijke materialen? Dan is het erg mooi om dit terug te laten komen in je cinewall. Kies voor houten panelen van steigerhout om een industriële look te creëren die net iets warmer aanvoelt dan de betonpanelen. Ook kun je ervoor kiezen om je houten cinewall een likje verf te geven. Wat ook een erg leuk effect geeft is een neutrale achtergrond met twee grote houten panelen aan weerskanten van je televisie. Hier kun je tevens mooie schilderijen of posters aan ophangen!