Eindelijk heb je je droomhuis gevonden en ben je klaar om erin te trekken. Maar voordat je dat doet, moet er nog wel een vloer worden gelegd. De keuze van welk type vloer je wilt, kan uitdagend zijn. Een goede keuze zou een pvc vloer kunnen zijn. Maar voordat je een vakman inschakelt om de klus te klaren, zijn hier 5 tips om te overwegen bij het laten leggen van een pvc vloer.

Laat je adviseren door een professional

Als je besluit om een pvc vloer te laten leggen, vraag dan advies aan een vakman. Een vakman kan je helpen bij het kiezen van de juiste vloer voor jouw huis en kan je adviseren over de ondergrond waar de vloer op gelegd zal worden. Ook kan hij je helpen bij het opmeten van de ruimte en bij het berekenen van de benodigde hoeveelheid materialen.

Kies voor een kwalitatieve pvc vloer

Er zijn verschillende soorten pvc vloeren op de markt, maar niet allemaal hebben ze dezelfde kwaliteit. Kijk daarom niet alleen naar de prijs, maar kies voor een vloer van hoogwaardige kwaliteit. Een goede kwaliteit pvc vloer gaat langer mee en is beter bestand tegen slijtage en krassen.

Laat de vloer professioneel leggen

Het leggen van een pvc vloer lijkt misschien eenvoudig, maar het kan voor de nodige uitdagingen zorgen. Daarom is het belangrijk om de vloer te laten leggen door een ervaren en professionele legger. Een professionele legger zorgt niet alleen voor een mooi en strak resultaat, maar weet ook om te gaan met onverwachte problemen, zoals het egaliseren van de ondergrond.

Hou rekening met om de vloer te laten plakken

Er zijn twee manieren om een pvc vloer te leggen, namelijk klikken en plakken. Het klikken van de vloer is eenvoudiger en kan zelfs door een doe-het-zelver worden gedaan. Maar als je lang plezier wilt hebben van je vloer, raden we aan om de vloer te laten plakken.Dit zorgt voor een betere hechting van de vloer met de ondervloer, waardoor kieren en naden worden voorkomen.

Informeer naar de garantieregeling

Een pvc vloer is een investering en daarom is het belangrijk om te kijken naar de garantie die de vloer leverancier biedt. De meeste leveranciers bieden een garantie van 5 tot 20 jaar. Het is belangrijk om te weten waarvoor de garantie allemaal dekt, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Conclusie

Nu je deze 5 tips hebt gelezen, dien je goed voorbereid zijn om een mooie pvc vloer in je huis te laten leggen. Vergeet niet om je goed te laten adviseren, kies voor kwaliteit, laat de vloer professioneel leggen, overweeg om de vloer te laten plakken en kijk naar de garantie. Zo kun je genieten van een mooie, duurzame en kwalitatieve vloer voor de komende jaren.

Bron: Martijn de Wit Vloeren