In de volksmond worden karpetten vaak gezien als een “tapijt”. Een karpet is namelijk een vloerkleed dat je in de woonkamer op een hard vloer zet. Tapijt is dus van een ander oorsprong en dat is namelijk vloerbedekking. De karpetten of vloerkleden bij Kwantum vind je namelijk in alle soorten, kleuren, stijlen en maten. In dit artikel zullen wij jou alles laten weten over karpetten.

Soorten karpetten

Tegenwoordig kan je karpeten in alle soorten en maten vinden. Zo heb je bijvoorbeeld karpetten die gemaakt zijn van 100% synthetische materialen, hierdoor nemen ze dan minder snel vuil en vocht op. Vaak hebben deze karpetten nog een beschermende laag die voor extra bescherming zorgt. Verder heb je ook vintage karpetten, die een klassieke en moderne look geven aan het interieur. In de meeste gevallen worden karpetten op de hand getuft.

Karpet maat

De karpetten die op de handgetuft zijn, kunnen altijd ietje afwijken van de aangegeven maat, omdat men nooit kan bepalen hoe groot de karpet zal worden. Verder is het ook mogelijk om van een stuk vloerbedekking een karpet te maken. Hier worden de randen van de vloerbedekking gestikt zodat het niet gaat rafelen. Je kan dus een karpet op maat laten maken maken, maar de kans is groot dat het een beetje zal afwijken van de aangegeven maat.

Prijs karpet

De prijzen van de karpetten zijn afhankelijk van een aantal aspecten zoals het materiaal en of het handgemaakt of met de machine gedaan moet worden. Verder zijn synthetische karpetten goedkoper dan de karpetten die 100% katoen zijn.