Heb jij een patio, dan wil je deze natuurlijk wel sfeervol en ook gezellig hebben ingericht. Vooral omdat een patio vaak bestaat uit niet heel veel meer dan een paar vierkante meter, is het dus extra belangrijk om op de juiste manier om te gaan met deze ruimte. Doe je dit namelijk niet, dan loop je het risico dat het al snel te druk oogt, waardoor eigenlijk het volledige voordeel van de patio is verdwenen. Om je een idee te geven hoe je de inrichting patio op de juiste manier doet en ook voor de mensen die niet exact weten wat een patio is, gaat we op beide zaken in dit artikel dieper in. Op deze manier geven we je inzicht in de mogelijkheden die je hebt en kun je er eenvoudig zelf mee aan de slag. Het lijkt namelijk vaak een stuk uitdagender, dan het in werkelijkheid eigenlijk is. Doe er je voordeel mee dus!

Wat is de een patio?

Voor de mensen die geen idee hebben wat een patio is. Het is eigenlijk niets meer dan een kleine ruimte wat zowel binnen als buiten kan zijn en waar je vaak maar een beperkte ruimte hebt. Dit zie je vaak in hotels, maar ook in de wat luxere kantoorpanden. Op deze manier geef je een ruimte een extra dimensie, waardoor je een volledige andere look en feel krijgt. Juist omdat de ruimte beperkt is, is het extra belangrijk om ervoor te zorgen dat je het op de juiste manier inricht. Doe je dit niet, dan lijkt het al snel te druk en wordt het eerder een blok aan je been, dan dat het een toegevoegde waarde heeft.

De juiste indeling van je patio

Net als wanneer we met onze woonkamer aan de slag gaan, geldt ook voor de inrichting patio dat de indeling juist moet zijn. Vooral omdat het een relatief kleine ruimte is, heb je de ruimte natuurlijk al vrij snel helemaal vol staan. Des te belangrijker dus om hier goed over na te denken. Want een ander belangrijk punt is dat je de patio natuurlijk vanuit meerdere kanten ziet. Een stoel is dan wel ontzettend mooi en stijlvol, maar wanneer je vanaf de bank naar de rugleuning zit te kijken, is dit natuurlijk niet helemaal de bedoeling. Om ervoor te kunnen zorgen dat je het geheel juist kunt indelen, is de toepassing van de patio eerst van belang. Wil je er een leeshoek van maken of is de ruimte groot genoeg om er een eettafel in te kunnen zetten?

De juiste kleuren

Een patio is een relatief kleine ruimte. Dat houdt dus ook in dat het extra belangrijk is om de juiste kleuren te gebruiken. Lichte kleuren laten een ruimte optisch groter lijken, waar donkere kleuren juist het tegenovergestelde doen. Het is dus aan te raden om wat lichtere kleuren te gebruiken, zodat je niet bang hoeft te zijn dat je een benauwend gevoel krijgt. Dit in combinatie met de juiste inrichting maakt een patio een absolute eyecatcher in jouw interieur.