Als u op zoek bent naar een nieuwe vloer, kan het grote aanbod aan vloeren van verschillende soorten, gemaakt van verschillende materialen best wel verwarrend zijn. De verschillende soorten vloeren komen ook met drastisch verschillende prijzen. Misschien vraagt u zich af wat de voordelen van een duurdere houten vloer zijn ten opzichte van een goedkopere laminaatvloer bijvoorbeeld. Of u wilt weten wat een Hongaarse punt PVC vloer is. In dit stuk leest u meer over de verschillende vloeren die er op de markt zijn, en de grootste verschillen tussen die soorten vloeren.

Een houten vloer doet het altijd goed

Een houten vloer staat mooi in ieder huis. Doordat iedere vloer plank uniek is, krijgt het een heel authentiek en bijzonder effect. Veel mensen houden daar ontzettend van. Houten vloeren hebben een aantal voordelen: ze kunnen wel wat hebben, er zijn veel opties, en bovendien gaat een houten vloer ontzettend lang mee. Een houten vloer is ook goed te bewerken. Als u een andere kleur wilt, kan de vloer geschuurd en geverfd worden om een hele nieuwe look te creeëren. Houten vloeren zijn gevoelig voor vocht, dat is een nadeel.

Een parketvloer: hetzelfde effect maar minder gevoelig voor vocht

Als u op zoek bent naar een vloer met dat mooie effect dat een houten vloer geeft, maar u wilt kosten besparen, is parket een hele goede optie. Deze vloer kunt u namelijk makkelijk zelf leggen, in tegenstelling tot een houten vloer. Parket bestaat eigenlijk uit multiplex met een laagje massief hout erbovenop. Bijkomend voordeel van parket is dat dit type vloer minder gevoelig is voor vocht dan een echte houten vloer. Let bij het kopen van een parketvloer wel ontzettend goed op de kwaliteit, die verschilt nogal.

Hongaarse punt PVC vloer: een mooie optie

PVC kan ook een goede optie voor uw vloer. Deze vloeren zijn heel dun, en zijn uiterst geschikt om in patronen gelegd te worden. Zo kunt u een visgraat of Hongaarse punt PVC vloer leggen voor een mooi en speciaal effect. Veel mensen houden van het effect dat een Hongaarse punt geeft, en PVC is bovendien een goedkope optie. In een Hongaarse punt PVC vloer zijn de vloerstukken in een hoek van 45 of 60 graden ten opzichte van elkaar gelegd. Voordelen van dit type vloer: goedkoop, eenvoudig om te onderhouden, en geeft het effect van echt hout. Bovendien is het heel makkelijk te plaatsen en heeft het een goed dempend effect.

Laminaat: topper voor een kleine prijs

Een Hongaarse punt PVC vloer ziet er vaak iets mooier uit, maar zo’n patroon kan ook van laminaat gewoon worden gelegd. Dat is een goedkopere optie. Laminaat is iets minder stevig, en daardoor meer ontvankelijk voor schade, en kan iets minder goed tegen vocht. Verder is het een hele goede en goedkope optie.