Een betonvloer is een degelijke en slijtvaste oplossing voor binnen en buiten. Een vloer van beton kan tegen een stootje en is daarom erg gewild. Als je van plan bent om een betonvloer te laten leggen, zijn er wel een aantal zaken waar je op dient te letten. Want het is belangrijk om de juiste keuzes te maken, zodat de betonvloer perfect aansluit bij jouw wensen en behoeften en jarenlang meegaat. In dit blog geven we je 5 tips om een goede betonvloer te laten leggen.

Kies de juiste mix:

Bij een betonvloer is het belangrijk om de juiste samenstelling van het beton te kiezen. De samenstelling moet afgestemd worden op de belasting van de vloer en de omgeving waarin de vloer komt te liggen. Ga daarom in overleg met de vakman die de betonvloer komt leggen. Laat je goed informeren over de verschillende soorten betonmixen, zodat je de juiste keuze kunt maken.

Kies de juiste kleur:

Een betonvloer is verkrijgbaar in verschillende kleuren. De kleur van de betonvloer heeft invloed op de uitstraling van de hele ruimte. Het is dus belangrijk om voldoende aandacht te besteden aan de kleurkeuze. Houdt er rekening mee dat de uiteindelijke kleur van de betonvloer afhankelijk is van de omgeving en het licht. Laat je daarom goed informeren door de vakman die de betonvloer komt leggen.

Zorg voor een goede voorbereiding:

Een goede voorbereiding is belangrijk voor het realiseren van een goede betonvloer. Basis is dat de ondervloer vlak en schoon moet zijn. Daarnaast moet de juiste bewapening worden gebruikt en de betonmix goed worden aangebracht. Het is verstandig om deze werkzaamheden door een professionele vakman uit te laten voeren. Deze heeft de juiste kennis en gereedschappen om de betonvloer perfect te leggen.

Zorg voor voldoende droogtijd:

Na het leggen van de betonvloer duurt het nog enige tijd voordat de vloer belopen kan worden. Dit kan variƫren van enkele dagen tot enkele weken, afhankelijk van de dikte van de betonvloer. Zorg er dus voor dat je deze droogtijd goed inplant in jouw bouwproject.

Kies voor een afwerklaag:

Een betonvloer is van nature al slijtvast en duurzaam, maar om de levensduur nog beter te garanderen kan er gekozen worden voor een afwerklaag. Deze afwerklaag kan bijvoorbeeld bestaan uit een coating of een sealer. De afwerklaag beschermt de betonvloer tegen vuil, vlekken en slijtage. Ook geeft het de vloer een mooie glans.

Conclusie

Een betonvloer is een uitstekende keuze voor wie een degelijke, duurzame en slijtvaste vloer van hoge kwaliteit zoekt. Het is wel belangrijk om de juiste afwegingen te maken en de juiste keuzes te maken voor de samenstelling, kleur en afwerking van de betonvloer. Zorg daarnaast voor een goede voorbereiding en voldoende droogtijd. Kortom, met deze 5 tips ben je goed voorbereid als je een betonvloer laat leggen. Veel succes met de verbouwing.

Bron: https://www.lucon.be/